За четене:

Авторите сме малко, а темите толкова много.
Нямаме времето и възможностите, за да огреем навсякъде, затова от днес всяка седмица ще пускаме публикация с неща, които сме пропуснали да коментираме, интересни дискусии или просто публикации, които са ни попаднали и смятаме, че ще ви бъде интересно да погледнете.

Също така сме отворени за предложения, коментари и критики, както на имейла на блога itlookslikefeministblog[at]gmail[dor]com, така и в коментарите, стига да се спазвват простите ни правила за коментиране.

И така, за тази седмица четохме и харесахме:
Сади и нейните размишления относно успешните жени и склонността да бъдат сравнявани с мъже за успехите им, като похвала или откровеното спекулиране, че може би са мъже, заради същите тези постиженията.

Петя коментира порнификацията на жените и размишлява дали това е пример за освободеност или просто поредния начин да набутаме някого на рафтчето.

Епистемик анализира връзката омраза/образование/бедност и до каква степен нещата са свързани. Едновременно с нея, Дения разписва как стоят нещата с човешките права и че те са нещо, което всеки има, а не се получават за заслуги или натрупани точки от „социален конформизъм“.

Мая публикува чудесен текст относно връзката на съвременните момичета и жени с щастието и срещите.

Jezbel за пореден път дискутират темата за абортите и за различните начини, по които политици и групировки се опитват да отменят правото за контрол над собственото тяло на жени, този път, играейки на струната на „расизма“.

Лиса от любимите ни Socimages репоства видеото на Линдзи относно „Принципът на Смърфиета“.

Виктория разказва колко лесно е да бъдеш жертва.

И последно, Браян от That’s Gay има какво да каже относно фигурното пързаляне, един конкретен кънкьор, сексуалността и атлетизма.

Хубава седмица ви пожелаваме и приятно четене.

От Редакцията

2 thoughts on “За четене:

Вашият коментар