Но а е същото като б!!!

Заради коментара на Чергар в предната тема ми се наложи да поседна и да поразмишлявам над сексуалните отношения и взаимоотношения между хората. И да си дам сметка, че те всъщност са СЛОЖНИ!!!
Например, явно ужасно много хора не знаят как се различават изнасилването/некрофилията/педофилията и зоофилията, със сексуални актове между зрели възрастни индивиди, които активно и с желание, по своя воля правят секс помежду си и/или с трети хора, както хетеросексуални, така и хомосексуални.
Най-малкото, не мога да си обясня по друг начин, защо това са едни от най-разпространените коментари по отношение на гей парада и хомосексуалните сексуални взаимоотношения. Ако имате други идеи, които да са нещо друго отвъд „понеже си го изсмукват от пръстите и нямат реални аргументи, но все някак трябва да си защитят хомофобската позиция“, дайте ги насам, ще ми бъде интересно да ги прочета.

До тогава, приемам, че просто не знаят разликите.
Плашещ факт, нали? Излизането от вкъщи току що стана малко по-страшно.

Нейсе. Тъй като спешно се нуждаем от умението да различаваме всички тези контакти, измислих много лесен и кратък тест, който всеки може да приложи спрямо себе си и сексуалните си контакти… например може би точно в момента, докато чете тези думи??!!

(Понеже вече ми споделиха, че не съм била написала дефинициите на тези думи, а съм говорела за съгласие, което реално нямало нищо общо с дефинициите, явно е необходимо да помагам с пояснения. Този тест е подигравка към хора, които сериозно използват тези аргументи, целта ми не е да им пускам линкове и да им копирам дефиниции, защото тях очевидно ги е домързяло да ги направят сами или просто игнорират фактите, за да си защитят някакси тезата. Все пак, за улеснение вече ще има тагове.)

За да разберете дали участвате в изнасилвачески, педофилски, зоофилски или некрофилски акт, проверете следните няколко неща:

1. Дали е човек. Ако е от вида homo sapiens sapiens, а не е от някой вид от животинското царство, независимо от разреда, поздравления, вие НЕ участвате в зоофилия! Едно животно е неспособно да даде съгласие за участие в сексуален акт с човек и по тази причина, подобен акт се смята за насилие и злоупотреба.

2. Дали човекът от другата страна е жив. Ако е жив, поздравления, вие НЕ участвате в некрофилски акт. Мъртъвците са неспособни да дадат своето съгласие за участие в подобен акт. По тази причина, некрофилията е акт на насилие и злоупотреба.

3. Проверете възрастта на този човек. Ако този човек не е малолетен, поздравления, вие НЕ участвате в педофилски акт в момента. Това все пак би било вярно, ако вие самият НЕ сте малолетен, ако сте, за съжаление това, което се случва е педофилия, особено когато не сте близки по възраст от типа разлика година/две). Малолетните са неспособни да дадат съгласие за участие в сексуален акт на база развитие, опит и сексуално развитие, затова подобен акт е насилие и злоупотреба.
(Случаите, в които участниците са малолетни или непълнолетни се различава от педофилия, ако го правят по свое съгласие и желание, но е практически по-сложно да се опишат различните възможности, без този текст да се разводни. Проверете закона за повече детайли, ако ви е интересно.)

4. Ако сте издържали горните две точки успешно и правите секс с друг човек, който не е в безсъзнание или неспособен да даде съгласието си/оттелги съгласието си, освен това неговото/нейното/техните активно и ентусиазирано съгласие, както и вашето такова, поздравления, вие НЕ участвате в акт на изнасилване! Извършването на сексуален акт над човек, който не може/не ви е дал/оттеглил съгласието си, е насилие и злоупотреба с този човек.

Във всички останали случаи, например сексуален контакт с хора от същия пол или от другия пол, вие правите секс, който е различен от гореизброените актове, по това, че не е акт на НАСИЛИЕ от един индивид към друг, съответно не подлежи на сравняване на гореизброените актове.

Така… надявам се това да ви е било полезно упътване и от този момент нататък, ще можете да правите разлика между различните видове актове, които съществуват и ще сте наясно, че хомосексуални сексуални актове не са, не приличат и нямат нищо общо с гореизброените актове.
Приятна вечер.

Аз отивам да се опитам да изтласкам някак от мозъка си фактът, че има хора, които НЕ знаят каква е разликата между тези неща и са склонни да се объркват или да смесват понятията.

П.П. 1. Тъй като няколко пъти ми посочиха, че съм написала за редките случаи, в които малолетни и непълнолетни правят секс едни с други, го редактирах, защото имах предвид „редките случаи, в които сексуални актове между малолетни и непълнолетни стигат до съда/полицията“, а не редки, в смисъл, че не се случват. при нужда може да се провери и позицията на българските закони по темата. Благодаря за поправките.

Advertisements

43 thoughts on “Но а е същото като б!!!

 1. Само не разбирам как стигна до извода, че случаите, когато малолетни или непълнолетни деца правят секс помежду си, са „редки и сложни“. От 18-годишна възраст нататък ли почват да правят секс огромната част от хората, според теб? Като изключим това, напълно съм съгласна с останалото!

  • Не, говоря за под 14 ситуациите, възрастта 14/18 имаше също друго правно и законово наименование и третиране реално.
   Там е… трудно, от прекалено вманиачаване в буквата на закона, виж, че е имало опити за осъждане на 14 годишни деца правили секс едно с друго, в изнасилване, педофилия и прочие.
   Затова, когато засяга деца и в редките случаи, когато е отнесено до съда, ситуацията е различна.
   Не знам как да го изкажа по-ясно, без да отворя едни много стабилни скоби и да се разводни самия текст.

 2. Налага се да ти кажа, че първата ти точка е абсолютна глупост. Животното не може да дава съгласие и да стане на пържоли, само че това не прави барбекюто убийство и канибализъм.

  • Ами… реално това е дефиницията, дали я смяташ за глупост или не, ме вълнува особено. Двама души могат да участват в сексуален акт един с друг по собствено желание. Едно животно не може да участва в сексуален акт с човек по свое съгласие. Т.е. налага се да използвам думата „съгласие“, защото очевидно трябва да направя сравнението и паралела между двете по достатъчно ясен начин. Едното може, другото не може.

   А за убийството и пържолите, има много хора, които наричат убиването на животни за храна убийство и макар да не съм съгласна с тях, не съм аз човекът, с който да спориш.

 3. O боже, сега чета надолу… пияна ли си го писала това? „редките случаи, в които… непълнолетни деца участват по свое съгласие в сексуален акт едно с друго“? Човек е непълнолетен до навършване на 18 – „редките случаи“ в които 16 -17 годишни правят секс, а?

  За „ентусиазираното“ съгласие пък кво да говоря, тва си е феминистка мантра, която напоследък разни повтарят… Ако не е „ентусиазирано“, а обикновено съгласие, значи е изнасилване, а? Боже боже…

  • Пешо, проблемът е, че де факто се отнася за децата до 14 годишна възраст, а между 14 и 18 пък има друго отношение. Ако можеш да го кажеш по-елегантно, моля. И да, редките случаи, когато правото се занимава с такива случаи, повдигнати пред съда например.

   Не знам какво да кажа за коментарът ти за ентусиазираното съгласие. Причината тази идея да се налага, е че често отсъствието на „не“, се третира като „да“ и макар де факто хора, които правят заедно секс и реално могат да преценят дали другия наистина ика да уаства и се кефи или не.

   И самият факт, че питаш, че липсата на ентусиазирано съгласие е същото като изнасилване, пропускаш фините нюанси – например, че е възможно да бъде. Някой, койго се е съгласил от страх, реално това е съгласие, но не е ентусиазирано.

   Ама защо изобщо е нужно да ти го обяснявам това, в смисъл… не е ли очевадно ясно защо изобщо е нужно да се прави разликата и какви са основанията в нашия свят?

   Ентусиазираното съгласие не съществува като правен аспект, идеята е, да се наложи като практика, хората да се интересуват дали и другия участник се кефи. Идеята, че изобщо е нужно да се подчертава това, мен ме плаши, но… явно се налага.

   • Все пак това понятие си е проблематично. Има доста случаи, в които човек прави секс не заради силното желание за секс, а по други причини, и все пак не е изнасилване. Например: проституция, секс с репродуктивна цел, или когато не ти е много до секс, ама и нямаш много против (при постоянни партньори например). Да, отсъствието на „не“ невинаги означава „да“, но според мен тясното дефиниране на понятието хвърля твърде много ненасилнически ситуации в понятието изнасилване и го разширява до непрактичност.

 4. Хахаха и това идва от човека, който преди два дена изписа цели фермани коментари във фейсбук за „точното изразяване“ и използване на правилните думи и термини и колко го ядосвали хората, които не знаели как да се изразяват.

  В българското законодателство лицата до 14 годишна възраст се наричат „малолетни“, между 14 и 18 – „непълнолетни“. Щом навършат 18 са „пълнолетни“.

  Относно „редките случаи, когато правото се занимава с такива случаи, повдигнати пред съда например“, просто се опитваш да звучиш важно, но истината е че такива случаи няма, както щеше да знаеш, ако беше проверила, преди да говориш. В България възрастта за съгласие за секс е 14 години – т.е. непълнолетните (до 18 г.) са считани за достатъчно компетентни, за да могат да дават съгласието си да правят секс както с техни връстници, така и с пълнолетни лица. Възрастта е същата за хетеросексуални и за хомосексуални контакти – беше 16 за хомосексуални, но след (основателен според мен) протест на Джемини преди няколко години, беше уеднаквена.

  За зоофилията и некрофилията, приемането на законите срещу тези практики няма нищо общо със „съгласие“, както щеше да знаеш, ако беше прочела поне статията в уикипедия. Правното основание за тяхното криминализиране е много отдавна, на база античния термин „содомия“ и има връзка с „природните закони“ и „противоестествените актове“, които преди са включвали практически всяка сексуална практика, освен мисионерската на тъмно между съпруг и съпруга. В същата графа „содомия“ са влизали (на много места по света, вкл. в доста цивилизовани държави и някои щати на САЩ) оралния секс, използването на секс играчки, хомосексуалните актове и т.н.

  Това за „съгласието“ на животните, което било необходимо, е модерна (последните 20 г.) измислица на движението за „права на животните“, което също така се бори с използването на животните за храна (наричат го убийство) и гледането им като домашни любимци (робство) – именно затова беше примера ми с пържолите.

  Всъщност правна връзка на „животинското съгласие“ със законите срещу содомията е много интересна, защото е свързана с другия въпрос – „ентусиазираното съгласие“. Връзката е, че в момента и двете биват използвани от леви и десни дребни душици и пуритани, които се опитват да забранят сексуални действия, които просто на тях им се струват „гнусни“, „неморални“, „противоестествени“ и т.н. – сексът с животни от една страна и всякакъв вид секс професии от друга (последното на база на това, че които ги работят не са „ентусиазирано съгласни“, а просто съгласни, заради парите, поради което въпреки съгласието си, някак успяват да бъдат „изнасилени“ докато доброволно работят).

  • ох, не… сериозно, хубаво е, че четеш уикипедия, обаче пропускаш гората от дърветата.

   очевидно трябва да почна да слагам тагове сарказъм и верно да приема, че читателят е малоумен по дефиниция. не че нещо, но осъзнаваш, че ако го изтропам това сложно обяснение на средния човек, който слага равенство между двете, ще се отпочне егати дискусията относно „морално/неморално“ и прочие, което НЕ ми е целта. ако даден човек смята, че няма разлики между гей секса и некрофилията, то този човек умишлено се прави на идиот, целта ми е да подиграя това виждане, не да пиша реални дефиниции.

   колкото до сексуалния труд, ъм, точно по тази причина има много хора, които имат проблем с проституцията.

   изобщо, умишлено ли се правиш, че не разбираш или сериозно тези неща смяташ, че имат само една гледна точка и една интерпретация (конкретно за проституцията).

   колкото до 14/18, бих ти препоръчала да провериш на практика как седят нещата, после да пишеш хаха, хохо и т.н.

   обаче си отбелязвам… „сарказъм тагове, защото има хора, които не правят разлика между подигравателна статия и статия целяща да дефинира“. ОК.

 5. Аз също. Сега ще спорим за статистика и колко често в съда и полицията са запознавани в такива случаи и основанията и последствията?

  Би било интересно, но няма нищо общо с темата, която е „секс е различно от педофилия, изнасилване, зоофилия и некрофилия и хората, коиото правят аналогия между двете го казват, защото се опитват да си защитят хомофобската позиция, а не защото наистина вярват в това.“

 6. всъщност, доколкото съм говорил с такива, те „наистина вярват в това“ и именно затова защитават хомофобската позиция – в смисъл, че те не се интересуват от правни и морални основания, а просто са поротив всичко, което им се струва „гнусно“, „противно“ и „противоестествено“, без много да се замислят защо.

  • longanlon, благодаря ти, че поставяш акцента именно върху мотивацията. И тъй като вече сме на тази тема имам няколко въпроса към теб и към Eneya: Смятате ли, че копрофилията е гнусна, противна и противоестествена? Много ли сте се замислял защо смятате така? А копрофилията секс ли е, при положение, че участващите ентусиазирано са се съгласили да консумират изпражненията на партньорите си и това им носи сексуално удоволствие? Трябва ли да има парад на компрофилите, тъй като те също срещат дискриминация?

   Ами Инцест, БДСМ, Абософилия, Асфиксофилия, Хермастистофилия…. трябва ли да бъдат широко прокламирани като практики (да си направят и те прайдчета)? Да не забравяме, че при всички тези сексуални практики имам наличие на „ентусиазирано съгласие между пълнолетни партньори“.

   • Говоря от името на обитателите на планетата Земя, които са с всичкия си: НЕ, на нас не ни пречи нито копофилията, нито абософилията, нито асфиксофилията, нито хермастистофилията, нито БДСМ, нито дори инцеста, стига да е между пълнолетни участници и по взаимно съгласие. Ние, хората които сме с всичкия си, не прекарваме времето си, фантазирайки какви сексуални практики евентуално извършват други хора и погнусявайки се, защото имаме по-интересни и важни неща за вършене.

    Къде точно видя някой да прокламира тези сексуални практики? Някой дойде у вас, или на работното ти място и започна да те дърпа? Групи участници ги практикуваха в междублоковото пространство? Ако не искаш да те занимават с малко популярни сексуални практики, ПРОСТО ИЗКЛЮЧИ ПОРНОТО. Никой не те принуждава да го гледаш.

    • Denia, явно „всичкия ти“ не е достатъчен, за да разбереш съвсем елементарни социални взаимодействия, които обикновените хора научават от ранна детска възраст (и въпреки, че според теб, те не са с всичкия си, все пак се оказва, че имат повече интелектуален потенциал от теб). Не знам защо е толкова трудно на всички лгбт-lovers да разберете, че проблемът изобщо не е какво правят двама (трима…десетима) души в леглото. Проблемът е, че тези двама (трима… десетима) души искат цялото общество да знае какво правят в леглото. Искат цялото общество да приема и едва ли не да харесва това, което правят в леглото. Искат тяхната култура и техния начин на живот да бъдат видими, приемани и споделяни от обществото. А изглежда най-трудното за разбиране е, че обществото не желае и не харесва тази култура! Още ли не го схващаш? Добре, ето:

     ЛГБТ: Хейй, общество, вижте ме! Вижте какви цветнички нещица си правя тук!
     ОБЩЕСТВОТО: ЛГБТ, не ме занимавай с това, не ми харесва.
     ЛГБТ: Е, няма пък, толкова е готино, защо не искаш да знаеш за цветничките ми нещица.
     ОБЩЕСТВОТО: Защото не ми харесва, защото не ме интересува и защото ми нарушава спокойствието.
     ЛГБТ: Е не е честно пък, защо ти можеш да си показваш твоите синичко-розовички нещица, а аз не мога!?
     ОБЩЕСТВОТО: Защото си малко ЛГБТ и защото, това което правиш никой не го харесва и не иска да го вижда.
     ЛГБТ: Е, няма пък!! Аз, сега тука, ще си направя едно прайдче и ще си сложа малко билбордчета, и ще започна да ходя там, където ходиш ти, и ще започна да правя същите ритуали, които правиш ти, ще бъде навсякъде, където си и ти!!
     ОБЩЕСТВОТО: Слушай ЛГБТ, казах ти, че това което правиш не ми харесва. Прави каквото искаш, стига да не ми пречиш! Отиди си в стаята и там можеш да правиш каквото намериш за добре, но не из цялата къща!
     ЛГБТ: Еее, няма пък!!! Аз сега ще се оплача на ООН и на ЕС ще се оплача, и на ФИФА, и ФУФА, и на НАСА… И ще си създам няколко фондацийки да ми защитават правата, и ще платя на едни докторчета да изфабрикуват няколко докладчета, за да разбереш, че това, което правя трябва да ти харесва, и ще организирам феминистки движения да спамят интерната, и даже приказките за деца ще променя, за да видят най-малките, че и двама принца могат да се обичат, така, както се обичат принца и принцесата.
     ОБЩЕСТВОТО: Аааа, ЛГБТ, писна ми от теб!
     ЛГБТ: Ти не си с всичкия си! Да не би у вас да съм дошъл да си показвам цветничките нещица. СПРИ ДА МИ ГЛЕДАШ ПОРНО!
     ОБЩЕСТВОТО: Как да спра да го гледам като сега проното ти е навсякъде! Културата ми и традициите ми в порнография превърна!
     КОПРОФИЛИЯТА: Може ли и аз да ви покажа моите кафяво-жълтички нещица дето си ги правя?

     И ще дойде един момент, в който на обществото ще му писне. Надявам се вече схвана идеята… с всичкия си!

     • Прайдът не цели да покаже конкретиката на еднополовия секс, а да обърне внимание на редицата начини, по които хомосексуалните хора са дискриминирани в несексуални ситуации заради скесуалната им ориентация. Става въпрос за граждански права и свободи, не за секс.

     • Z, ако си въобразяваш, че BDSM субкултурата е забита в някаква миша дупка, жестоко се лъжеш. Бих те питала дали не обичаш да те попляскват (yeah, I went there), обаче честно казано ми е все тая. Истината е, че няма човек, с който съм общувала и който да не е минавал през дори и леки BDSM игри. Говори ми за права и за това как ще ходят да си размотават камшиците пред очите ти, чак след като си направиш справката, защото дори и Уикито ще ти каже, че са даже досадно чести. Проблемът ти с човешката сексуалност е, че явно не я схващаш. Тя е там. Тя е пан и е тотално объркана и откачена. Просто свикваш с нея.
      По-странното, че явно правиш разлика между парафилия и сексуална ориентация, просто си цитираш каквото е удобно. Повечето хора с парафилия си намират хора с подобна парафилия и си живеят щастливо. НИКЪДЕ не съм чела за това как фуут фетишистите не трябва да имат деца. Или за отказан брак на хора с фетиш към коси/ доминиране/ etc. За какви права и за какво размотаване на това кой какво прави в леглото става дума?
      Просвещение знаеш ли какво е? „Свобода, равенство, братство“. Правиш ли разлика между граждански права и някаква думичка, която се размята необразовано из медиите с тотално фиктивно значение и колокация?

     • И после идва обществото ти плесва един зад врата, щото говориш от негово име.
      Нали….

      Нали затова обществото е ОБЩЕСТВО, създадено от множество индивиди, не само от теб и твоите разбирания (или от мен съответно). Аз съм на мнение, че всеки има право на лично мнение… стига да не вреди на околните. А дискриминация на база пол си е живо вредене и толкова.

   • Ами интересното е, че наистина не правиш разлика между сексуална ориентация и парафилия, което автоматично ни поставя в сложна ситуация, защото ги смесваш и си ги избираш нещата, които явно теб не те кефят и си мислиш, че кой знае какво си казал.

    Наистина, двете неща се различават, но основно, никой не е спрял хора, които си падат по конкретна парафилия да сключват брак, да имат деца и прочие. Бас слагам, че има десетки хора, които си падат по изброение парафилии, които имат семейства и деца. От друга страна, на гей хората им се отказва… схващаш ли сега тънката разлика? Феновете на парафилии НЕ са дискриминирани официално от обществото и от конструктите му, за разлика от гей хората, демек, няма към какво да се опитват да привлекат внимание и какво да дискутират.

    Честно казано, аз съм много ЗА обсъждане и на парафилии на висок обществен глас, защото повечето хора си имат някакви фетиши и си ги кефят нещата, нормална част от сексуалността, а за момента сексът е все още толкова голямата работа и табу, че нонстоп се прави на дъвка, уж се омаловажава, но се мничава с толкова внимание, което демонстрира едно доста далече от нормаличиране на сексуалността в очите на обществото ни, било то за гей, хетеро, би еле пък парафилиите, които тези сексуалности и хората в тях, могат да имат.

 7. Охх… увлякох се и съвсем щях да забравя!

  SARCASM

  Според определението на Eneya за секс, Armin Meiwes и Bernd Jurgen Armando Brandes са правили секс. Оо

  Извинявам се за double post-a.

 8. Аз не мога да разбера защо очевидно хетеросексуални хора, които очевидно не си падат по каквито и да парафилии не могат да мигнат по цяла нощ, изпълнени с негодувания и тежки възмущения как може някъде да има други хора, които даже не знаят за тяхното съществуване и не се интересуват и на грам, да имат и други сексуални предпочитания и да предпочитат други сексуални стимули и фантазии от тях. Все едно аз да започна да се тръшкам сега, разбираш ли, че има руси хора и хора, които ги кефи да се изрусяват (примерно)… мен никак не ме засяга реално и не влияе на живота ми… защо тях толкова ги вълнува, не знам.

  Не разбирам обаче, кое му е толкова изумително, че мен наистина не ми пречи зрели хора да правят каквито и както душа им иска секс и сексуални фантазии. Вече уточнихме, публичният секс така или иначе е забранен, а какво правят хората у тях си, не ме бърка особено (освен ако не е в моето вкъщи де, тогава сигурно ще ме вълнува, ама пък той/тя/те едва ли ще са там случайно).
  Примерно не ме привлича копрофилията…дори ценчо и Пенка да си падат, аз просто няма да правя секс с тях и толкова, представи си, ценчо и пенка могат да се въздржат във всекидневното си общуване и да НЕ се пускат в любимата си фантазия, докато сме седнали на сянка и пием бира в Борисовата.

  Сексуалната фрустрация е голяма рабора обаче.

  • Вълнува ни, защото очевадно влияе на живота ни. (обясних хиляда пъти, че не желая асоциирането на непопулярни сексуални практики в мейнстрийм културата. И да, това което хомосексуалните правят в леглото, очевидно не остава само там, щом като е намерило начин да стигне до мен).

   И на мен не ми пречи зрели хора да правят, каквото и както им душа иска в леглото, у тях си, в гей клуба и т.н. Пречи ми когато показват сексуалните си предпочитания на улицата, на работното място в интернет и т.н.

   Примерно не ме привлича хомо(би-пан-сапио-алиено-транс-адд-рандом-шит-хиъ)сексуалността… дори Иванчо и Марийчо да си падат, аз просто няма да правя секс с тях и толкова, представи си, Иванчо и Марийчо могат да се въздържат във всекиденвното си общуване и да НЕ се впускат в любимата си фантазия, докато сме седнали на сянка и пием бира в Борисовта.

   Лицемерието е голяма работа обаче.

   П.П. Еneya, евтините ти опити да ме засегнеш лично не ме впечатляват. Тактиката да омаловажиш тезата ми, като ми сложиш етикет „той е сексуално фрустриран чикиджия, не му вярвайте“ всъщност носи точки за моя отбор, защото показва, че сте се изчерпили откъм разумни аргументи. Но в действителност, си „губя“ времето тук не с цел да печеля точки или да убеждавам някого, че трябва да е хетеро (за разлика от обърканата и откачена фетишистка, която смята, че всички трябва да са пансексуални, объркани и откачени), а за да изразя мнението на огромна част от обществото, което не желае да се съобразява с прокламациите за сексуални предпочитания на разни маргинални групи.

   • Пич, разбери го, ДИСКРИМИНАЦИЯТА е проблема. Не си казал една дума, която да обори този аргумент, а просто правиш темата на дъвка.
    Да, беше заяждане коментарът ми, но реално две трети от доводите ти се свеждат до „не ме кефи да знам, че съществуват такива хора и ауу“, а не реални аргументи или коментари по темата.

    • Темата на този пост е: „сексуалните отношения и взаимоотношения между хората“. ДИСКРИМИНАЦИЯТА е съвсем отделна тема. В поста „Защо „стига да не парадират с това“ не стига“, съм изразил много точно и ясно позицията си по отношение на дискриминацията към хомосексуалните. И понеже паметта ти е къса ще го напиша отново:

     ДА на правото на ЛГБТ хората за работа, образование, лечение, свобода за предвижване, защита срещу посегателство, защита на имуществото и др.

     НЕ на импринтирането на ЛГБТ културата в общественото пространство!

     • Обясни ми КАК може да има нормализиране на хора и тяхната сексуалност БЕЗ тяхната сексуалност да бъде приемана и да бъде нормална част от обществото?

      24/7 сме заливани с буквално порнифицирани женски и мъжки образи, всеки втори клип е софт порно, да не зачекваме чалгата, където мацки, които се прегръщат, пипат се и са полуголи (или прегръщат и пипат мъже), но ти е проблем да видиш имплементирането на ЛГБТ културата в общественото пространство? Чисто от любопитство… какво си мислиш, че ще се промени реално?

      Екзотицирането на гей хората ВЕЧЕ си го има така или иначе, някои изпълнители даже направиха кариера с това като център на целия им образ така или иначе (нещо, което не би се случило в едно общество, в което си беше нормално и ок да има видими гей хора, защото нямаше да има нищо „скандално“, та най-вероятно щеше да бъде далеч по-малко досаден).

      Наистина ми се иска някой път някой да разкаже какво си мисли, че ще се случи, ако гей и хетеро хората са третирани и приемани еднакво в обществото ни, защото явно представите ни се различават и вашите са далеч по пост-апокалиптични…

     • Ти си в губещия лагер. По-добро го приеми, историяята няма да тръгне наобратно, но ти ще изглеждаш като идиот след 20-ина години, когато ЛГБТ културата е напълно импринтирана в обществото и да говориш против нея се смята за старческа сенилност.

   • lol, it’s like you believe that they don’t already serve shit in McDonalds.
    lol, it’s like we live in the 50s and nudist beaches does not excist.
    lol, it’s like marriage between first cousins is not allowed in Alabama, Alaska, California, Colorado, Columbia DC, Florida, Georgia, Hawaii, Illinois, Indiana… shall I go on?
    Get your facts straight (pun not intended), please. Don’t bend them so you could be right.

    • lol who TF eats at Mcdonald’s? Even shiteaters ain’t eating at McDonald’s these days.
     lol like we live in the 5th BC in Ancient Hellas and you can walk naked everywhere… but NO!
     lol why the hell these states descreminate brothers and sisters marriages, than? And what about nephiew and aunt, grandpa and granddaughter, or maybe mother and daughter (I guess you are pretty excited about this one?)?

     My facts are just straight, unlike you are (pun intended).

     • 1. Макдонадлс има по целия свят. ОчеВАДНО хората ядат там.
      2. Какъв ти е проблемът с нудистите пък сега?
      3. Добре, аз вече обясних какъв е проблемът със сексуални отношения между роднини, тъй като не си изтъкнал дори ЕДИН довод по какъв начин са сходни двете неща, те моля, или обясни КАК реално двете неща си приличат или спри да използваш аналогии, които не са такива.

   • ОК, аз вече попитах… можеш ли да дадеш ЕДИН пример за негативни последствия от това, че гей хора, ще имат право на брак. Реални, за които има каквито и да е доказателства (било то изследвания или подобни)?

 9. @Йоана …а след 40 години ще позволим на ексхибиционистите да се разхождат голи навсякъде, след 60 години ще позволим на братя и сестри да сключват брак, и да имат деца, а след 80 години ще легализираме човешките ембриони да бъдат изменяни генетично… Дано не откриваме извънземен интелект, защото съм сигурен, че ти и дружките ти ще се първите, които ще се обявите за легализиране на междувидовите бракове 🙂

  @Eneya Какво ще се случи ако ексхибиционистите биват приемани нормално? Какво ще се случи ако инцеста бива приеман нормално? Какво ще се случи ако копрофилията бива приемана нормално?

  • Ех, а аз тъкмо описах разликите между „зрели хора правят секс помежду си по взаимно съгласие“ и „парафилия“, но разбира се, защо не, повтаряй пак същите щуротии.

   А за промените на човешките ембриони, това ВЕЧЕ се случва, например лекуване на деца, пиене на фолиева киселина и прочие. Но нейсе, whatever makes you pearl feel clutched.

   • Ами аз съм зрял човек, леля ми също е зрял човек, ако решим да се изчукаме по взаимно съгласие, тогава каква е разликата между нас и примерно теб и Йоана, които също сте зрели хора и се чукате по взаимно съгласие?

    И ми писна да повтаряш: „ми то ексхибиционизма и хомосексуалността не са едно и също, спри да ги сравняваш“… Аз много добре знам, че не е едно и също, обаче ти си толкова ограничена, че изобщо не можеш да осъзнаеш, че не става въпрос, за това кой какво прави, а за това, как се представя в общественото пространство. Най-интересния момент е, че хетеросексуалността хомосексуалността реално също не са две различни неща, обаче ти не спираш да повтаряш, че хомотата трябва да бъдат виждани в очите на обществото като хетеро… Лицемерие бе братче, лицемерие.

  • Да нямаш директна връзка с бог, че знаеш точно какво ще стане?

   Гражданските права на хомосексуалните следват закономерността на развитието на човешките права в човешката история до момента. Примерите ти – напротив.

   1. Хомосексуалността е легитимна сексуална ориентация, инцестът не е, значи няма основание или прецедент в историята на човешките права за даване на „равенство“ на хората, влюбени в роднините си. Най-очевидната причина, че нещата не са сравними, е че склонните към кръвосмешение хора не ИСКАТ равни права. Аз лично не съм чувала за организация за даване на право на брак между роднини, а ти?

   2. Разхождането на голи ексхибиционисти няма да се узакони, защото се смята за въвличане на странични, несъгласни лица в сексуалната експресия на трети лица. Което не е така с хомосексуалността, освен ако хомосексуалните не правят секс на публични места, но това е забранено за всички (точно защото е инвазия на сексуалната свобода на хората, които не участват в акта, но са принудени да станат участници чрез наблюдението си).

   3. Пред легализацията на генетично измененение на бебета по предпочитания на родителите има сериозни етични пречки, защото има потенциално вреда. А освен това човечеството вече има опит с преднамерената селекция на „желани“ черти в оформяне на популации и този опит е 100% негативен, което говори достатъчно против тази практика. Ако генните модификации помагат за отстраняване на генетични заболявания обаче, а не на някаква естетическа идея за желани и нежелани физически черти, не виждам защо някой би бил против. От легализацията на хомосексуалните бракове потенциална вреда няма.

   Тоест трите ти примера въобще не са сравними с правото на граждански брак на хомосексуалните, защото той на практика няма никакви птрицателни последствия върху никого, не представлява форма на насилие върху никого и е логична следваща стъпка по пътя на еволюцията на нашето цивилизационно разбиране за човешки и граждански права и свободи. Всички тези неща накуп не могат да се кажат за инцеста, ексхибиционистиката или евгениката.

   • Знам какво ще стане по същия начин, по който ти знаеш какво ще стане след 20 години.

    1. Според твоята логика сексуалната ориентация е единствено определящата кой има право да иска права, така ли? И кой ти каза, че хората склонни към кръвосмешение, не искат равни права? -> http://tinyurl.com/7chxoek и http://tinyurl.com/8zmy9 (нарочно давам примери с кръвосмешение, при които роднините не са израстнали заедно, за да не може Eneya да ми скочи с „ужасни power dynamics“)
    Я ми обясни защо ако две лесбийки се обичат, трябва да могат да се оженят и да отглеждат заедно деца, а брат и сестра да не могат?

    2. Гей парадите ме въвличат в сексуална експресия на трети лица, чупенето на китки на работното място ме въвлича в сексуална експресия на трети лица, натискането по пейките ме въвлича в сексуална експресия на трети лица, голия задник на Азис върху плакатите разлепени по улиците ме въвлича в сексуална експресия на трети лица… мога да продължавам до безкрай. И отново възниква въпроса, защо сексуалната ориентация да е определяща дали някой може или не може да въвлича в сексуална експресия на трети лица? И всъщност на ексхибиционистите също няма да им е разрешено да правят секс на обществени места, те просто ще си се разхождат голички… да не би визията на голото човешко тяло по някакъв начин да представлява потенциална вреда за теб?

    3. 100% негативен, според кого, същия източник, откъдето си научила, че склонните към кръвосмешение хора не ИСКАТ равни права? Кой определя кое е етично и кое не? Твоето виждане за това кое е хубаво (генните модификации за отстраняване на заболявания) и кое е лошо (генните модификации с цел естетически желани черти)?

    Ексхибиционизма, инцеста, копрофилията и т.н. не са сравними с хомосексуалността, но последиците за обществото от видимостта им са сравними. Защото ако за теб инвазия на сексуалната свобода е нудисти да се разхождат голи по улиците, за мен инвазия на сексуалната свобода е гейове да се целуват по улиците. И всъщност правото на хомосексуалните да сключват граждански брак, да се целуват по улиците и т.н. има потенциални последици -> ЛГБТ са се увеличили с 1.2% до 3.4% от населението, а хората, които са правили поне веднъж секс с човек от същия пол са се увеличили с 1.5% до 5.2%. Не искам детето ми да „пробва“ само защото е модерно, общоприето и защото „ако не го направиш поне веднъж с някой от твоя пол, значи, че си задръстен“.

    • Значи все пак изяснихме, че на теб не са ти проблем гей хората, на теб реално проблемът ти е виждането на КАКВАТО И ДА Е сексуалност в публичната сфера. Примерът с Азис е изключително неточен. Осъзнаваш, че в момента гей хората нямат същите граждански права като всички останали И ВЪПРЕКИ ТОВА виждаме подобни плакати, нали? Да не говорим, че на всяка крачка виждаме натискащи се хора, плакати и изяви на сексуалност. Честно казано, не мисля че има здравословен начин да ограничиш човешката сексуалност до степен да не се виждат никакви нейни публични прояви (дрехи, реклами, филми, изкуство).

     Което, е познай, следствие на табуизирането на секса и съответно другата обществена крайност, вманиачаването в него. Проблемът не са ти гей хората, надявам се го осъзнаваш.

     Ооо, да… разбира се, как ще пропуснем „не искам детето ми да пробва, за да не бъде изключение“… добре, да видим дали съм те разбрала правилно. Ти искаш дадена група да няма същите права като теб, защото по този начин тази група хора ще бъде ъндърграунд, митична и привличаваща вниманието по един или друг начин…. и това ще увеличи шанса детето ти да не задава въпроси за собствената си сексуалност? Освен ако не планираш да го държиш под стъклен похлупак, няма как да стане този номер. Единственото, което можеш да се опиташ да направиш е, да направиш бъдещия му свят малко по-толерантен и ако изпитва съмнения, да може да провери, а не да живее живота си в страх, съмнения, комплекси или жертва на хомофобия.

 10. Окей, Z, схванах мисълта ти, всяко нещо, което е хетеросексуална мисионерска в кревата е ненормално извращение на природата. Gosh, караш ме да искам да имам живот, честно.

  • Не, не, проблемът не е да го правиш, проблемът е, да не е стигматизирано до смърт в очите на обществото и да не е приемливо в обществения живот.
   Защото представи си какво би се случило в общество, в което сексуалността и човешка сексуализация бяха в по-нормални граници и по-спокойни нива. Реално, явно трябва да се стремим да имаме същото общество (спрямо сексуалността на хора), като например Саудитска Арабия (която има точно същото отношение към хетеросексуалните, каквото Z имам чувството, че иска да има към всички хора и всякаква сексуалност).

   Има няколко места по света, където отношението към хорската сексуалност и сексуалните взаимоотношения са подобни – само че като поседствие нещата просто избиват.
   Ако разгледаме отношенията от 16, 15, 17, 14, 13 век (Европа) също ще видим много интересни социални изкривявания като следствия.

   Но да, ние сме ограничените 🙂 Не, не сме ограничените, но пък сме си прочели книжките по история и можем да съобразим причините и последствията на някакви действия.

   • Е, за нещастие имаме честта да живеем в доста парадоксално общество в това отношение и добър пример за горното 🙂 Малко до никакъв нормален диалог, липса на алтернативни гледни точки (донякъде затова започнах да водя този блог, липсват ми алтернативни гледни точки), мацките в масовата култура са с малко дрехи и страх да не ги момислят за курви, всички правят секс, а сексуалната култура е от нулева до нулева (но хей, имаме си пениса Кънчо).
    Добра причина да не ме изненадват мнения като горното.

 11. Pingback: Прай 2013 – защото ми пука | Кутията за всичко

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s