Изнасилвачът на Шрьодингер или как да заговаряме непознати жени, без да ни напръскат със спрей

Автор: Phaedra Starling


Господа. Благодаря ви за вниманието.

Нека още в началото да ви уверя, че разбирам, че точно вие сте свестен човек. Вие обичате децата и животните. Отнасяте се с уважение към възрастните хора. Дарявате за благотворителни цели. Не се смеете на собствените си шеги. Уважавате жените. Обичате жените. В действителност, много бихте искал да имате сексуална връзка с жена, основана на взаимна любов и уважение. Но за съжаление, още не сте срещнали правилната жена – тя не работи с вас, не са ви представили общи приятели и не са ви събрали общи интереси. Налага се да я търсите другаде.

Дотук добре. Човешки контакт, любов, романтика: няма нищо лошо в тези желания.

Така че тръгвате да се запознавате на публични места. Първото, което трябва да осъзнаете е, че пред жените стои набор от проблеми, които на вас, като на мъж, не са ви познати. Да започнем с това, че ние не искаме да бъдем нападнати, изнасилени или убити.

Ама чакайте! И мъжете не искаме!”

Разбира се. Но мислите ли за това през цялото време? Част от ежедневието ви ли е да внимавате да не бъдете нападнати и убити, или по-скоро нещо, което бихте правили, ако попаднете в зона на военни действия? Защото за жените това е нещо всекидневно. Когато аз отивам на среща, винаги оставям бележка с името и адреса на мъжа на монитора си. За да знаят полицаите къде да търсят тялото ми ако изчезна. На следващия ден моята най-добра приятелка винаги ми се обажда или ми пише и ако не й отговоря до обяд, тя започва да се тревожи. А ако не ме чуе до към три часа, ще се обади в полицията. Ако не се налага, не излизам навън сама по тъмно. Дори когато отивам на пълно с хора, добре осветено място, предпочитам да съм с приятели или с моите кучета. Спазвате ли подобни правила?

Така че когато вие, чужд човек, направите опит за сближаване, аз се питам: дали няма да ме изнасили?

Мислите си, че съм параноичка? Една от всеки шест американски жени става обект на сексуално насилие през живота си. Обзалагам се, че си мислите, че не познавате нито един изнасилвач, но помислете само за броят на извършените изнасилвания. Не всички са извършени от Филип Гаридо, Брайън Дейвид Мичъл или други членове на Братството на Страховитите Прически и Домашните Култове. Може да си мислите, че никой от мъжете, които познавате не е изнасилвач, но ви уверявам, че поне един от тях е. Помислете: ако всеки изнасилвач извърши средно по десет изнасилвания (ужасяваща цифра, нали?), значи изнасилвачите сред населението са малко повече от един на шестдесет. Което означава четирима в моят випуск от гимназията. Един от моите колеги. Един във вагонът на метрото в натоварените часове. Единайсет, които ходят в моя фитнес. Откъде да знам, че вие сте добър човек, който търси само общуване и Истинската Любов, а не изнасилвач?

Не мога да знам.

Когато ме приближите на публично място, вие сте изнасилвачът на Шрьодингер. Може да сте човек който би изнасилил, може да не сте. Няма как да зная, ако не ме нападнете. Не мога да чета мисли и не мога знам какви са намеренията ви. Ако очаквате моментално да ви гласувам доверие – да ви повярвам, че сте свестен човек, само защото изглеждате такъв – не само, че не уважавате оправданата ми предпазливост, но и се отнасяте безогледно към личната ми безопасност.

За щастие, вие сте добър човек. Вече сме го установили. Сега, когато сте наясно, че съществува проблем, искате да го решите и да направите така, че жените, с които общувате да се чувстват в безопасност.

Да започнем с това, че трябва да приемете, че аз решавам доколко съм готова да рискувам. Когато ме приближите, ще започна да преценявам какви са шансовете да ми навредите. Тази възможност никога не е 0%. За някои жени, особено жени, които са били жертви на нападение и насилие, всякакъв риск е неприемлив. Тези жени не искат да се запознават, без значение колко добър човек сте или колко много ги харесвате. Става ли? Това е тяхно право. Не се сърдете. Жените не са длъжни да чуят офертата, преди да решат, че няма да купуват.

Следващото важно нещо: обръщайте внимание на сигналите, които изпращате чрез външността си и съпътстващите обстоятелства. Ние отделяме особено внимание на вашата външност и поведение, за да преценим дали представлявате заплаха.

Това означава, че има мъже, които изобщо не би трябвало да се опитват да се запознават на публични места. По-специално, ако имате много необичайни стандарти за лична хигиена, ако сте пророк на собствената си религия или сте си татуирал символи на принадлежност към банда или разноцветни хлебарки по лицето и врата, просто никога няма да дочакате позитивна реакция когато се запознавате импровизирано. Което не означава, че сте обречен на живот в самота, а че би било по-разумно да потърсите в интернетовите сайтове за запознанства жени, които ще оценят тези ваши необичайни качества.

Надписа на тениската ви е някаква шега, свързана със изнасилване? МНОГО ЛОША ИДЕЯ – по принцип, но особено при опит за сближаване с непозната жена.

Обръщайте внимание на обстоятелствата. Огледайте се наоколо. Намирате се в в тъмна улица? Най- вероятно не е добра идея да се приближите до жената и да се опитате да завържете разговор. Същото важи и ако сте сами на повечето обществени места. В случай, че сте в затворено пространство (в метрото, в асансьор, в автобус), дори да е пълно с хора, жената има ограничена възможност за отстъпление в случай на заплаха. Запитайте се: “Ако бях агресивен, щеше ли точно тук да е в безопасност с мен?” Ако отговорът е не, значи не е подходящо да се опитвате да се сближите с нея.

От друга страна, ако и двамата сте в църква със своите майки, които са били най-добри приятелки цял живот, жената може да се чувства максимално спокойна. Не на 100%, но шансовете са доста добри.

Трето важно нещо: Жените постоянно комуникират. Научете се да разбирате и да взимате под внимание това, което ви казват.

Искате да поздравите хубаво момиче в метрото. Как ще реагира тя? За късмет, аз мога да ви кажа с доста голяма сигурност, защото тя вече изпраща сигнали. Взира се през прозореца, чете книга, работи на лаптопа си, скръстила е ръце на гърдите си, обърната е настрани от вас = не ме безпокойте. Така че, просто не я безпокойте. Дори и само за да й кажете, че харесвате прическата, обувките или книгата й. Тя не е длъжна да ви се усмихне и да ви благодари за комплимента. Вие представлявате заплаха, забравихте ли? Вие сте изнасилвачът на Шрьодингер. Не си мислете, че щом я заговорите, ще я спечелите с чар и ласкателства. Повярвайте на нейните сигнали и я оставете на мира.

Ако я заговорите и тя ви отговори едносрично, без да поглежда към вас, това което ви казва е: „Не искам да бъда груба, но моля оставете ме на мира.“ Не се знае защо. Може да е: „Моля, оставете ме на мира, защото се опитвам да наизустя Беоулф“. Може да е: „Моля, оставете ме на мира, защото ме плашите и дъха ви е ужасен“. Може да е: „Моля, оставете ме на мира, защото планирам атентат срещу важна политическа фигура и ако сте способен да ме разпознаете и да разкриете самоличността ми, ще трябва да ви убия“.

От друга страна, ако я заговорите и тя се обърне към вас, погледне ви в очите, реагира приятелски и се разприказва, значи сте получил зелена светлина. Можете да продължите разговора, докато не започнете да получавате сигнали за обратното.

Четвъртото важно нещо: Ако пренебрегвате това, което жените ви казват, доказвате че представлявате опасност.

С подобен мъж излязох веднъж – за по едно кафе, само за час – на 25 юли. През следващите два дни той ми изпрати петнайсет мейла, в които ми се караше, че не му отговарям. Написах му: “Виж сега, били сме само на една среща. Реакцията ти е прекалена. Караш ме да се чувствам некомфортно. Не ме търси повече.” Сега е 7 октомври. Мислите ли че още ми пише?

Да, пише ми. Приблизително веднъж на две седмици.

Той се класира много по-високо в скалата за нивото на опасност от Господина с Татуировките на Хлебарки. (Който, в крайна сметка, не се е провинил с нищо повече от ужасяващо лош вкус.) Виждате ли, Господина с Мейлите даде да се разбере, че когато иска нещо от мен, не го интересува реакцията ми. Не знам дали е изнасилвач и искрено се надявам, че не е. Но той със сигурност е изнасилвач на Шрьодингер и при него вероятността е по-голяма от едно към шейсет. Защото ако мъж игнорира отказа на жена в не-сексуален ситуация, е по-вероятно да игнорира отказа й в сексуална ситуация.

Така че, ако говорите на жена, която е заета с нещо друго, вие й изпращане определено съобщение. И съобщението е, че вашето желание да я заговорите е много по-важно от нейното право да бъде оставена на мира. Ако упорствате да завържете разговор, когато тя се опита да го прекъсне, изпращате съобщение. Че вашето желание да разговаряте е много по-важно от правото й да бъде оставена на мира. И всяко от тези съобщения показва, че смятате, че вашите желания са основателна причина да не зачитате нейните права.

За жените, които преценяват доколко представлявате заплаха, това е важна информация.

Последното и най-важно нещо: Не изнасилвайте. Не посягайте. Не опипвайте. Не нападайте. Не принуждавайте. Не се разголвайте. Не заплашвайте с физическо насилие. Не заплашвайте със сексуално насилие.

Не би ли трябвало това да е нещо подразбиращо се от самосебе си? Разбира се, че би трябвало. Но не и в света, в който живея, за съжаление. Може би сте започнали да осъзнавате, че не и в света, в който живеете вие.

Miss LonelyHearts ви пожелава щастие и успех в търсенето на любовта.

Източник: Shapely Prose

Advertisements

32 thoughts on “Изнасилвачът на Шрьодингер или как да заговаряме непознати жени, без да ни напръскат със спрей

 1. помня колко фрапиращо за мен беше осъзнаването на описаното в статията, особено първата й част. все пак си го броя за плюс че стигнах до изводите сам, без да се налага някой да ми казва 🙂

  • Това стоварва отговорността за насилието върху жертвата. Не е важно жените какво правят – защото насилието НИКОГА не е оправдано (освен при самозащита) – независимо колко „неблагоразумно“ се е държала жертвата, с какво е била облечена, колко е пила, къде се е намирала или дали е носела спрей или бойни умения. Насилникът ВИНАГИ носи 100% от вината. Ей това явно е мн трудно да се разбере.

    • Това с отговорността- е- на- жертвата е pattern, който е доста популярен.
     Преди време, някаква манекенка беше пребита от някакъв футболист и всички дружно се питаха: ааа ама тя какво е правила у тях, защо се е качила в колата му. Тя си е виновна един вид. За това става въпрос.
     Също както pilot препоръчва: тренирай бойни изкуства. Иначе ти си си виновна, че си 45 кг. мацка.

     PS И като почнете да се защитвате „аз не съм нападал/изнасилвал“ следователно това с някакви неоснователни страхове. Вие сериозно ли??? Ся остава и сърненцето Бамби да се появи и да берем цветенца дружно…

    • Как ли? Моя ли е отговорността да се науча да ритам непознати мъже ефективно, понеже може да ме изнасилят, или е тяхна отговорността да не ме изнасилват? Ето така.

 2. Нямам намерение да се чувствам виновен затова че някой си имал неоснователни страхове и в главата му се разиграват сцени от филми на Хичкок. Който си има страхове да се бори с тях без да натоварва околните с проблемите си.

 3. @ Daniel Panev
  Да, заключвам, включвам СОТ-а, сигурна съм и ти. Е, и? Всеки прави някакви жертви в името на сигурността. Нали за това се говори и в книгата, която препоръча по-горе. Как да намериш баланса.
  Но ако ти избереш да нямаш СОТ, и да ползваш по-евтина врата, защото не ти се дават повече пари за по-скъпа, това значи ли, че няма да търсим крадеца, който е ограбил жилището ти, защото ти си преценил грешно?

  • Сравняването на жените с имущество също е много популярен „аргумент“ в дебатите по тази тема. Беше въпрос на време някой да каже „И мъж ако носи скъп часовник трябва да се пази“ или този пример с пускането на СОТ-а. Има разлика между престъпление против личността и престъпление против собствеността. Невиждането й е много тревожен симптом.

 4. Който го е страх от мечки – да не ходи в гората.
  Пораженческото мислене те превръща в жертва. А жертвата може да бъде жертва и без насилник, докато обратното е невъзможно. Още веднъж: твоето мислене може да те превърне в жертва и без участие на други лица. Веднъж превърнала се в жертва в мислите си, то е много по-вероятно да станеш жертва и във физическия свят.
  Отделно от това – изнасилването е много по-неприятно за мъжете (-жертви), както физически, така и психически.

  • Как конкретно става номера да си жертва без насилник? Винаги съм си мислела, че е невъзможно да се самонападнеш, самонабиеш и/или самоизнасилиш, но явно съм в грешка, просветли ме.

   Освен ако не смяташ, че насилника не носи лична отговорност, понеже е само оръжие в ръцете божии, мечът на архангел Михаил. Видял господ/съдбата/вселенските сили някаква смачкана, уплашена жена, решил да я накаже и пратил случаен тип да му свърши работата.

   Върви си случайния тип по улицата и изведнъж – ръката божия на рамото му и в ушите му гръмовен глас: „Ей-там има една жена, която в божията си сила съм решил да накажа, понеже се чувства скапана и нещастна. Баси наглостта! Я бягай да я изнасилиш, да види друг път как ще си позволява да се чувства жертва!“

   И горкия човечец какво да прави – изпълнява. Никаква отговорност не носи, разбира се. Не може да се спори с вселенските закони.

   • От мисленето ти „че е невъзможно да се самонабиеш“ следва ли, че възприемаш травмата от изнасилване като физическа травма, да кажем – като падане от колело? Че проблемът на изнасилените не е в унижението, срамът и т.н., а във физическата болка?
    И ето ти отговор: трудно е да се самонабиеш, но е лесно да се самоунижиш, да се самонараниш – психически, да се изложиш (напр. с глупав коментар!!!), да се изолираш, да се изключиш, да се параноясаш, да се самонизвергнеш… И за тези работи нямаш нужда от физически насилник.

  • Изнасилването е много по-неприятно за жертвите от мъжки пол?! Откъде по дяволите го измисли това и не те ли е срам да го кажеш, предвид че тук може да четат жертви на изнасилване (жени)?

   И да, разбира се, жените са си виновни, че ги изнасилват, защото не мислят позитивно! Изнасилвачите само това чакат, някоя смчкана психически жена, понеже щом не е силна по дух, значи е ок да я изнасилят! Що за малоумие! Всички подобни идеи не са нищо повече от апологетство за насилието над жените и са много грозни.

   • Точно така – и физически, и психически изнасилването е по-болезнено за жертвите от мъжки пол. Както може би знаете (ако имате сексуален опит), аналното проникване е по-болезнено от вагиналното, без значение дали си жена или мъж; а унижението да те изнасили МЪЖ е по-голямо ако си хетеросексуален мъж (т.е. че не просто ти го вкарват, а те „педерастират“ – това е част от „мъжкото“ мислене, което не очаквам феминистки да могат да разберат). А случаите, в които мъж е изнасилен от жена оставям за блоговете с хумористична насоченост 🙂

    пп. Ама много точно си го казала – изнасилвачите само това чакат, някоя смачкана психически жена… Точно смачканите стават жертви; това е причинно-следствено връзка и статистическа истина; фактът че го знаем и говорим за това, не означава че го оправдаваме. Напротив – познавайки причините, можем да влияем върху последствията. Т.е. изнасилвачи така и така съществуват, и ако не си смачкана предварително, вероятността да станеж жертва е по-малка. Got it?

    • Добре. Няма да си смазвам писихечиски детето. То (от какъвто и пол да е) няма да знае що е то изнасилване, няма да знае горните статистики, ще си подскача щастливо по паважа, докато някоя вечер не реши да мине напряко през тъмна уличка. Щото според мен насилниците най се радват на наивници.
     ПС: И ти ми звучиш наивно 🙂

    • „Точно така – и физически, и психически изнасилването е по-болезнено за жертвите от мъжки пол. “

     Искам доказателства за това. Иначе просто обиждаш жените жертви на изнасилване. За мен това изказване е абсолютно незащитимо и говори много зле за теб – от една страна за липсата на информираност и чувствителност по отношение на силовите междуполови отношения, изразени в сексуалното насилие, и от друга за предпочитанията ти към клишета, слухове и стереотипи пред независимото мислене и интелектуалното любопитство.

     П.П. Вагиналното разкъсване боли много. При изнасилване няма смазка.

    • А това че изнасилването на мъж от жена ти се вижда смешно… не знам какво да кажа, освен да те посъветвам да почетеш малко по някой въпрос, преди да даваш мнението си с такава категоричност. Защото мението ти е плачевно неинформирано.

    • аз, като човек от женски пол и с хомосексуална ориентация, също бих почувствала не по-малко физическа и психическа болка, ако бъда изнасилена от мъж. дори се чудя кое е по-гадното – да си хетеро/би момиче, което по-принцип се кефи на мъже или гей момиче, което не желае сексуални връзки с мъже. щото първите така или иначе са имали или ще имат сексуални отношения с мъж и те не са й чужди в това отношение и изведнъж Изненада!някой я изнасилва. вторите обаче съвсем съзнателно знаят, че секс с мъж не е в приоритетите им и изведнъж някой брутално им го налага.

     или иначе казано, пич, ако искаш да си прокарваш теорията, че мъжете също ги боли (което никой не отрича), няма нужда да отричаш ежедневния страх на жените.

  • И как този коментар се връзва с предишния ти? Защо тогава теоретичните ти мъже се боят от изнасилване? Нали врагът е в главата им и е достатъчно само да релаксират, да мислят позитивно и нищо лошо няма да им се случи?

   Сигурно ще ти дойде като огромна изненада, но не всички вярваме в кармата, позитивното мислене и че ако баеш позитивно над вода, тя ще стане на позитивни кристали. Аз, например не вярвам. Ако можеш да ми представиш рационални аргументи и убедителни доказателства, че човек чрез мислите си контролира действията на околните, заповядай. Ако не можеш – не ме занимавай с фантазиите си, не ме интересуват.

 5. Значи е параноично жена да се страхува от изнасилване, но е съвсем в реда на нещата мъж да се страхува от същото? Защото за тях това е много по-неприятно?
  Тия коментари малко на гузен – негонен бяга ми приличат.
  Моля Daniel Panev да си представи, че има дъщеря и че тя е била изнасилена от непознат (със скъп часовник). И сега да ми каже, че грешката си е нейна, трябвало е да си сложи по-хубав СОТ или просто да си разтвори краката (приемам цензура :)). Ми да, човек сам си избира да го насилват.

  • Това си е чиста проба шантаж. Няма какво да си представя и да носи някаква мнима вина. На страха очите са големи. Ако имате желание да се страхувате и да живеете в страх – ваше право е. Но го правете за собствена сметка без да намесвате други хора.

   В общи линии подобна форма на шантаж използват правителствата за да контролират гражданите си използвайки страховете им или насаждайки им нови . Винаги обосновавайки се че е за тяхно добро да се лишат от свободите си и винаги първите който биват облъчени и го приемат са тези които се страхуват.

 6. @mumintrol, аз не мога да разбера едно нещо. ако жените, поради психическа лабилност и „насадени страхове“ стават жертви на изнасилване (което е едно леко и приятно за преживяване нещо, даже с добри чувства си го спомням), то мъжете, със своята здрава психика как попадат в такива унизителни ситуации? след като изнасилвачите са като кучета и надушват страховете на жените, каква е причината позитивно мислещите мъже също да става жертви отвреме-навреме?
  и, уважаеми, когато проимаш и вагина ще можеш да правиш волни литературни съчинения на тема болезненост при проникване. просто защото не можеш да сравняваш неща, които никога не си имал „късмета“ да изпиташ.
  колкото до унижението – мдам, големият проблем на мъжете, че някой друг е в позицията на силния. и все пак си е сравняване на ябълки с круши.

  @danbo, с кое точно се увстваш шантажиран от автора на статията?

 7. Много е интересно как когато се отвори тема за насилие над жени и винаги се появяват няколко обидени читатели, които държат да заявят как те никой не са изнасилили и се чувстват обидени от обвинението.

  Което показва смайваща липса на умения за логическо мислене.
  Да обясня. Когато всяка трета жена в България е ставала жертва на сексуално насилие поне веднъж в живота си (в Америка е всяка четвърта, в Холандия всяка шеста, в Африка и ЮАР всяка трета, статистиките ги има, ако искате да научите за всяка държава), след което като се замислим, че мъжете са процентно малко повече от жените (или проверим в гугъл) , излиза, цупните и обвиненията в сврхреакция са малко неосновани.

  А колкото до бойни изкуства, те са полезни до някаква степен, но не означава автоматично, че си сигурно защитена, поне докато жените са толкова по-леки и физически по-слаби, често носещи неудобни обувки и дрехи (за бой имам предвид, ако някой иска, може да опита да рита с ток, повярвайте ми, макар Ангелите на Чарли да се справят, можете да цунете баланса си за довиждане, еле пък ако сте с тясна пола).

  Иначе казано, никой не обвинява конкретно ВАС, драги читателю от мъжки пол. Това, че дискутираме тема, която засяга толкова огромен процент от жените и е нещо, което започваме да бъдем учени от съвсем малки, е п0-скоро разумно, а не насаждащо вина. Освен ако не смятате себе си за еманацията на мъжкия пол и като чуете „мъжки пол“ да приемете по дефиниция, че става дума за вас. Което пък просто би говорило за някои по-сериозни лични проблеми.
  Защото сто процента от изнасилванията са по вина на изнасилвача и е хубаво да се покара някакъв мост на разбиране в комуникацията между хората.

  Колкото до теориите на муминтрол кой повече го боли, както и кой го нападат, твърденията са ти неоснователни, противоречащи си и непоследователни.
  Чела съм по неволя достатъчно истории на жертви на изнасилване, също така и гледната точка на изнасилвача. Някои от историите са били на деца на възраст между 6 и 12 години (и от двата пола), но също така и на мъже/жени до 47+.
  Смайващи са приликите в езика на насилниците.
  Цитирам:
  „тя ме изкушаваше и флиртуваше. Знаеше, че я гледам и си показваше краката, така че да ги видя. Нейна е вината.“ Това са думи на изнасилвач на 4 годишно момиченце.
  По една случайност са почти дума по дума думите относно 25 годишна студентка, която е била изнасилена в дома си, след като насилникът я е дебнал няколко вечери поред от съседния блок с бинокъл (без тя да знае, че е наблюдавана).

  Държа не на последно място да отбележа, че изнасилване може да има между съпрузи и че не е задължително да бъдеш нападнат/а, за да бъдеш изнасилен/а. Това, че някой не е казал „не“ не означава, че е казал „да“.
  Имайте предвид, че жените рядко се бият и разликата в килограмите не е за пренебрегване. Страхът да не те пребият/убият е значителен, да не говорим, че често са заплашени точно с това ако се съпротивляват. Или с директни заплахи, че „никой няма да им повярва“ и пр., което кара много жени да се страхуват изобщо не неоснователно. А твърденията на муминтрол, за „педерастията“ и пр., обяснява много ясно защо много мъже не смеят да признаят, че са жили жертви на насилие.
  Изобщо, обвиненията на жертвите на насилие са нещо толкова нормално, че преди време чух теориите в едно телевизионно предаване на някакъв свещеник/проповедник/консерватор, как момче, което е било отвлечено когато е било на 6 и държано затворено до 14 годишната си възраст както и системно изнасилвано, че след като не е избягало, значи му е харесвало и не може да се говори за изнасилване.
  Чудовищно, нали?
  А как се различава това с твърдението, че изнасилването е просто по-грубичък секс и че на жените им харесва?
  Никак… не се различава.

  Аз съм позитивен човек, спортна натура и в никакъв случай не ме е страх да се сбия, но държа да отбележа, че границата е притеснително тънка, кога някой е прекалил. Защото ми се е случвало да подчертая, че някой е прекрачил личната ми граница на толеранс, навлиза се в личното ми пространство, след което съм била обвинявана, че трябва да се отпусна и да спра да се взимам толкова насериозно.

  Като цяло, омаловажването на насилието над жени и мъже е една от причините, заради които това все още се случва и то в такива цифри.

 8. Dear mumintrol,

  смятам, че си абсолютно прав в основната част от изказването си. Напълно съм съгласна, че
  като излезеш от къщи с пораженческо мислене, вместо с добро самочувствие и увереност –
  неприятностите ти са в кърпа вързани. Омръзнало ми е да гледам по улиците наплашени, свити
  женици и момичета, които се движат през живота с увереността на подгонен дивеч. Които като
  видят в тъмна улица представител на противния пол, толкова отявлено показват страха си, та
  чак от светофара мога да го надуша. Които като се разминават на усамотено място с някого,
  за който не са абсолютно сигурни, че е жена – забиват поглед в земята, или се чудят как да
  вземат по-нашироко завоя. Понякога ми е жал за тях, но по-често се ядосвам. Разбира се, че
  би било по-добре светът да е едно по-спокойно и безопасно място с птички и цветенца, но за
  добро или за зло – НЕ Е! Значи трябва да намерим начин да се вписваме в заобикалящата ни
  действителност, защото както вече правилно сме установили – мрънкането и оплакванията
  не помагат особено. Опитайте да вървите енергично и уверено и да гледате спокойно в очите
  хората около вас. Опитайте вместо да тръгнете към съседния тротоар – да вървите директно
  към идващия насреща.

  Да, прав си – психическата травма и унижението е нещо много по-страшно от физическата
  болка. Само, че не знам защо повечето жени УЖАСНО ги е страх, например от удар с юмрук,
  или от насинено око (ужас-всички ще разберат!), или пукната вежда. Да, грозна картинка е, но
  по-страшното е да не реагираш! Защото от насиненото око след 10 дни няма да има и помен,
  но гневът, че не си реагирала адекватно ще те мъчи години след това. И не е толкова важно
  колко килограма си и кво си тренирала – за боя сърце и кураж трябва. Това е достатъчно, за да
  реагираш адекватно. Пък дори и да си с насинено око след това, поне ще си сигурна, че и той
  не е по-добре и че си направила ВСИЧКО възможно. Иначе страхът ще те убива бавно ден след
  ден, и дори никога да не изпаднеш в подобна ситуация, пак ще си пораженец отвътре.

  Още нещо важно: ако се предполага, че ще се приберете късно, в някой от „страховитите“
  часове на денонощието – ами не се опаковайте в твърде тесни и неудобни дрешки,
  комбинирани с още по-неудобни за нормални движения обувки. И ако сте с дълга коса – на
  излизане от дискотеката, или купона, или квото там е било – сложете й един ластик – няма
  нужда да се движите в тъмното като „кон с капаци“, лишени от 60-70% от периферното си
  зрение. И ако все пак се стигне до инцидент – НИКОГА, АМА НИКОГА не мислете, че ще си
  изцапате непоправимо новата блузка, или че ще си развалите ноктопластиката, или че може
  да загубите някоя обеца, а пък те са на Танчето… Абсолютно не се шегувам – всякакви варианти
  съм чувала от приятелки!

  Ми, не съм много сигурна дали се изразих ясно, ама накратко – ВЯРВАЙТЕ СИ ПОВЕЧЕ БЕ
  МОМИЧЕТА! Лъжат ви – силния пол това, силния пол онова – силен, силен – колко да е по-
  силен?! Да не са ТЕРМИНАТОРИ, да му се невиди…

  Аааа, пък ако ви се виждат като терминатори – следващия път във фитнеса – зарежете
  гиричките по 1 и по 2 кг, щото все си мисля, че са по-подходящи за деца до 3ти клас..

  • Външния вид, облеклото, възрастта или пола по никакъв начин не са позволение за трети човек да нападне, нарани, обиди или изобщо третира някой негативно или агресивно.
   Само да вметна, аз съм в добра форма и с предишен опит в бойни изкуства и спортове и въпреки това мъже на моя ръст и моите килограми са по-силни физически от мен.
   Това е до физиология вече. Убедена съм, че има жени, за които това не е вярно. Не бива да подчиняваш живота си на страх, а да се направи така, че да нямаш повод за страх.

  • Какъв дълъг пост и все за това жените какво трябва да направят. А може би мъжете трябва да не изнасилват, м? На мен ми се струва, че там е ядката на проблема.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s