Гост: Българска политика – Б.Б. и жените

В страна, в която Златките са символ на женственост и чалгата е официална доктрина, няма кой друг да олицетвори мъжествеността, освен Бойко Борисов.

Бойко Борисов не обича жените, но пък те много го обичат. Този мазохистичен принцип на обвързване на съвременната българска домакиня (или както е станала напоследък известна – бг-мама) както интимно, така и с авторитети от по-висок порядък, е дълбоко залегнал в народопсихологията ни. И крепи сегашното правителство.

Тя от край време си търси силно мъжко рамо. Което завършва с още по-силен юмрук. Често смята челните сблъсъци с него за признак на истинска, изгаряща и страстна любов. Копнее да продаде покорството си срещу финансова сигурност и малко разврат по пътя към нея не й пречи на самочувствието и моралните устои.

Публична тайна е, че електоралната мощ на ГЕРБ (а това означава на Бойко Борисов, защото ГЕРБ – това е той) се крепи на нежните рамене на БГ-мамите. И колкото по-гадно се държи той с тях, толкова по-мил им става.

Защо Бойко не обича жените?

Бойко Борисов е як и здрав като бик и почти толкова тъп. Аз съм сигурна, че няма да ме съди за тези думи, защото той се гордее с горепосочените факти. Дава на журналистки да му пипат мускула, а след това кокетничи, че е простодушен, но пък това го прави земен и близо до обикновения човек.

Честно казано, когато лягам на операционната маса, съм напълно съгласна да ме оперира противен надменен, но гениален задник като д-р Хаус, а не простоват и земен тип, който ще ме заколи като прасе и след това ще плаче с искрени сълзи за мен.

Същото важи и когато избирам на кого да дам правото да управлява държавата, в която живея.

Но се оказва, че не всички държат на експертността като мен и един мускул е много по-силен аргумент в женските сърца от умението да се ръководи сложна машина като държавата.

Чудя се кой би ме обичал повече – дали този, който ще ме обиди сто пъти преди да ме упои, но ще ми направи брилянтна операция, или този който ще ми разказва мръсни вицове, за да ми повдигне духа, ще ме потупа по задника и след като ме хване наркозата най-некомпетентно, земно и по човешки ще ме убие с кьопавия си скалпел?

Кой обича повече жените – този който мълчи като темерут и репортерите се налага да го гонят по коридорите за една дума, но пък осигурява добри надбавки за майчинство и гарантира медицинска помощ? Или този, който грее от всички екрани и вестници, дава на жените да му пипат мускула и след това бастисва привилегиите на студентките-майки и съсипва здравеопазването?

Пипането на мускула на Бойко Борисов е една от най-забавните случки в новата българска политическа история, заради която очаквах да скочи поне една женска организация, но това разбира се, не се случи.

Пиклата с имунитет

Още като главен секретар на МВР, на събитие в Слънчев бряг, удобно разположен сред полуподмокрени журналистки, които се пляскат през ръцете, за да успеят да се доберат до бицепса му, обяснявайки неволите си със съдебната система, която представете си, имала наглостта да иска доказателства за вината на арестуваните от МВР, Бойко се изцепи с целия си чар: „И какви са тия съдии – някаква пикла ми завършила миналата година и вече е с имунитет.

Полът на пречката пред величието му е категорично определен. Пиклата с имунитет.  Не това, че не събира доказателства за престъпниците, а подчинените му бичмета от МВР правят ефектни акции, завършващи със съдебен неуспех. Не, в никакъв случай! Журналистките вместо да зададат още въпроси и да го размажат за тази реплика, услужливо и похотливо продължават да се хихикат.

Патриархален сексапил

Бойко има типичен патриархален сексапил. Обградил се е с безлични фигуранти, за да грее сред тях като ярко слънце. Всеки неудобен се жертва и изритва. Патриархът се нуждае от йерархия, която да оглави, не се интересува от опцията да бъде пръв сред равни, както гласи класическото определение за успешна демократична управленска философия.

Обижда политическите си опоненти на хомосекуализъм. Гейове и меки китки бяха наречени и Сергей Станишев, и Яне Янев. Сякаш ме интересува какво прави в леглото си някой, ако има държавнически качества. Точно като на тъпа блондика ми обясниха, че този не може да ме управлява и не е прав, защото не е достатъчно мъж. И не ми казаха нищо рационално и логично за качествата му на политик.

За сведение на хомофобските пи ар-и на Бойко, сто пъти предпочитам да живея в Берлин с кмет гей, отколкото в град с талибанско мустакато мъжкарско управление от Третия свят.

Странно, но гейската линия в PR-a на Борисов беше много успешна и сред жени, и сред мъже. Дами, които се връзват на подобна мачовска манипулация, не копнеят за новия мъж на ХХІ век, онзи чувствителен, нежен и разбиращ ги тип, който ще ги подкрепя да се развиват като хора, ще им бъде равностоен партньор и ще им доставя истинска наслада в леглото.

Те копнеят за здравата ръка, която ще ги отърве от необходимостта да мислят с главите си, да работят, да постигат успехи, да бъдат самостоятелни, ще ги осеменява и ще ги издържа. (Апропо, властта и това ни предложи – да ни направи деца ин виво.) Те са истинските жени според официалната българска чалга-доктрина, а Падре Падроне е истинският мъж.

Бий ме, обичам те

Според официалната статистика една четвърт от жените в България признават, че ядат бой в семействата си. Говорим само за случаите, които са стигнали до спешните отделения и са били документирани. Което означава, че са само върха на айсберга. И дори изобщо не споменаваме случаите на психически тормоз, които у нас се смятат за форплей.

И като капак на всичко медиите обилно ни рекрамират най-редовно Златките и техните могъщи спонсори като успешен модел на междуполови отношения, вместо жени, които са изкатерили някоя обществена стълбица благодарение на качествата си.

При така очерталата се конюнктура Бойко Борисов е напипал най-точния път към сърцата на женския електорат. Лошо отношение, увъртания, по някой мръсен майтап тук-там, за да ги разсмее, пляскане по задника, мускули, здрава ръка, здрав юмрук, биене в гърдите „Аз съм най-големият мъжкар!“ (съвременната версия на „Булгар! Булгар!“), голи снимки от фитнеса по космати гърди, футбол…

И мрачен поглед, в който е стаена вечната заплаха: „Ей сега ще ти се обидя и повече няма да те обичам!“ БГ-мамите си падат по тези неща.

Advertisements

6 thoughts on “Гост: Българска политика – Б.Б. и жените

  1. Понеже Eneya много упорито не желае да добави пояснение, че статията е взета от блога Сладък живот, оригиналното заглавие е „Генерал Б. и жените“, а авторката е Виктория, пиша втори коментар, та дано най-сетне грешката бъде поправена. Щото така излиза, че на гости е Българската ПоЛТика – Б. Б. и жените.

    Неграмотно и непочтено.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s