Back to business

Всяка ваканция си има начало и край. С този пост официално се завръщаме на линия и определено има за какво да говорим.
Лятото беше разнообразно, заето, горещо, изморително, влизането в релси си има и своите плюсове, ако и работа, учене, домашни задължения, да са малко… досадни на моменти.

Какво видяхме досега, все пак.
След като минахме и преживяхме обсебването на списания, предавания и пр. относно „лято!! море!! бански!!! обезкосмявай се, отслабвай, тен, коса, грим, гадже, дрехи!!“, попаднахме и на този прекрасен пост, който добре представя темата – Не Се Вманиачавайте, на онези хора им е работата да ни убедят, че без тях и вещите им, съветите и истерията им сме изгубени.

Петя твърди, че има светлина в края на тунела, поне по отношение на българската официална журналистика и коментирането на теми.

Близо до бебето зачекват тема, която силно ме вълнува – сурогатното майчинство. Мненията варират в двата края на  спектъра.
Аз не крия, че до голяма степен намирам концепцията и прилагането на сурогатното майчинство за грозен начин на манипулация на бедни жени и егоизъм, но всеки си има камбанарията, а и в линковете има зачекнати гледни точки, които аз не съм споменавала.

Музикалните летни изпълнения не носят нищо ново, но за сметка на това отдавна остаряло старо. Говоря за Еминем, Рияна и песента във възхвала на връзките изпълнени с насилие, представянето им като нещо романтично и страстно. И разбира се, ред сълзи, ред сополи относно Ким (не пееше ли за същото и преди десет години?). Хубавото е, че Сади е на линия, за да изкоментира на ниво събитието.

И като за последно днес, едно обяснение защо подвикването по улиците по адрес на някого всъщност не е приятно, нито пък е „комплимент“.

via Socimages

Успешно аклиматизиране на всички, ще се засичаме скоро.

Advertisements

5 thoughts on “Back to business

 1. Тук съм само, за да отбележа, че първият линк не се отваря, а последният дава една от предходните статии.

 2. „Suck my cock“

  „Fuck you then“

  „You’ve got a fat ass“

  и

  „I’d fuck the shit out of that“

  определено не минават за „комплименти“, хелоооу 🙂

  Чудя се що за изумен „артист“ трябва да е авторът на този комикс, ако наистина се опитва да докаже тезата ти.

  Или просто четем комикса му/й „като дявола – евангелието“ ?!

  П.С

  9 от 10 жени биха се зарадвали да чуят „damn beautiful“ дори от устата на случаен минувач. Друг е въпросът, че никога не биха си го признали. ..

  • Всъщност „Fuck you then“ е отговорът, когато мацката не отговаря на комплимент или подвикване/ подсвиркване щото, нали, така трябва като ти обърнат внимание трябва да си доволна и да се усмихваш миличко, да завържеш разговор и т.н.

   „9 от 10 жени биха се зарадвали да чуят „damn beautiful“ дори от устата на случаен минувач. Друг е въпросът, че никога не биха си го признали. ..“

   Това твърдение на какво точно доказателство се основава, и 9 от 10 жени, които ти познаваш, или принципно всички сме включени 😉

   Иначе… те и изнасилвачите така казват, тя всъщност го иска ама не си признава.

  • Предполагам ти лично разпита тия десет жени? Или знаеш повече за жените от самите жени. Бтв жените са разнородна порода, нaдали ти е хрумвало. Не сме клонинги…

   • Йо, това е Тишо, неговите наблюдения много често са описвани като постулати.
    Много ме изненадва обаче навикът му да се изказва експертно за чужд опит и за чужд живот. Грубо е, невъзпитано е, пренебрежително е, най-малкото, отрича правото да не си съгласна с него, обаче си е такъв и си го устройва.

    Аз съм му казвала, че това отношение обяснява проблемите, за които той се оплаква от жените, ама…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s