За четене

Тазседмичният линкфест съдържа както винаги най-интересните, странни, важни, сериозни, смешни текстове, блогове и публикации, които са попаднали на екипа ни през последната седмица. Ако имате коментари, препоръки или критики, чувствайте се поканени да пишете на имейла на редакцията itlookslikefeministblog[at]gmail[dot]com

Има нещо изключително притеснително в идеята, че можем да изпратим ракета в космоса, но не и да измислим разумен начин за контрол на зачеването. История на противозачатъчните е плашеща и посочва много тъмни моменти, които някак рядко се чуват, а е добре колкото се може повече информация да има, по достъпен начин, за да може да се направи информиран избор.

Петя отваря чудесна дискусия относно имането (или нямането) на деца. Причини да се има (няма) деца и кому е нужно репликирането на гените на всяка цена. И като така или иначе сме в района, нека си поговорим за вагинопластиката, идеята, че пластамосвият външен вид ще ни донесе, щастие, удоволствие и самочувствие. А и че това е в името на еманципацията. Female magazines and social stereotypes about women -FAIL!

Сутиени с подплънки за седемгодишни, изтеглени от пазара.  Това е чудесно, наистина, но много по-прекрасно щеше да е изобщо да не бяха пускани. След токчетата за бебета, стриптизьорските пилони за над 5 годишните и блузите с пискюли за десет годишните, става все по-очеваден опитът да се сложи равенство между младост и сексуалност. Сексуализация на подрастващите и вдетиняване на порасналите, превръщайки ги в сексуален обект… ефектът е гротесков.

Young, sexy and fuckable… and what if you are not? Интересна публикация на Jezbel, които дискутират (gasp!) шокиращата идея, че сексуалният живот на хората не е подреден на рафтчета. Хммм.

За свободното време, препоръчваме чудесен комикс.

Историк + феминизъм + чувство за хумор + художнически умения = чудесно прекарано свободно време и някои стряскащи погледи към историята. :)

Историк + чувство за хумор + феминизъм + художнически умения = много забавни моменти в комплект със стряскащи ъгли за поглед към историята 🙂

Последно, за съжаление Сара Хаскинс вече не е част от Current.com, а Target Women is no more. Нямаме идея какви са й следващите планове, но ето нещата, които научихме през 2009 година от нейна гледна точка. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s