Сексът и Game индустрията

След вчерашната публикация си дадох сметка, че всъщност нещата са малко по-сложни от това как третираме мъжете и жените в Game индустрията. Някак подминах самата индустрия, нейната насоченост и темите, с които тя се занимава.

Даниел Флойд (създателят на тази анимация и на вчерашната) е пич и разумно ми прати това си видео (което аз можех и сама да намеря, стига да се бях сетила). Искрени благодарности за което.

(Липсата на интерес към превода, който бях качила вчера и прекалената дължина на текста е причината , заради която днес не съм качила превод към този текст. Все пак, ако предпочитате да има преводи на чуждоезичните клипове, които пускаме тук, пишете и ще се има предвид.)

ЪПДЕЙТ! Искрени извинения, заглавието на публикацията беше сбъркано, говорим за Game индустрията и секса, а не за секса и секс индустрията (то ще е отделна публикация).

2 thoughts on “Сексът и Game индустрията

  1. Аз бих поспорил с Даниел (впрочем вече съм спорил с него, но да си кажа и тук). Лара Крофт, въпреки сексуализацията си, беше това, което е привлякло поне няколко жени, които познавам, към света на игрите. Благодарение на нея се запознах и с жена си.

    Отделен момент е, че самата поява на Лара през 1996-та беше доста интересен ход – по това време почти никой не можеше да повярва, че някое момченце би се унижило да играе като жена (макар че би било нормално жените да играят като мъже, тъй като мъжкото представлява универсалната идея за „човешко“). С други думи, герой – жена си беше рискован ход.
    Една несвързана скоба – спомням как в едно българско списание за книги-игри от това време имаше една читателка, която им беше писала защо героите в книгите-игри винаги са мъже, и те бяха казали „Еми момчетата не биха играли с жени, а момичетата биха играли с мъже, така че…“

    Ходът с това да сложат на Лара големи цици беше всъщност много хитър в простотата си и прокара пътя за това да бъде нормално жена да бъде главен герой в игра, макар и често на цената на нереалистична сексуализация. Това е спорен ефект, който не следва да бъде оценен непременно отрицателно; именно благодарение на него вече е нормално да играеш и с несексуализирани жени и да приемаш това за нормално.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s